Založ si blog

Nemám čas!

„9458127531!“ vypadlo z úst pacientky keď pristúpila k môjmu okienku. Najskôr ma to zarazilo. Potom som na okamih porozmýšľal nad úmyslom tejto pani. Zrejme chcela ušetriť môj čas na okamihu,v ktorom ju môžem pozdraviť a opýtať sa jej, čo si želá. Zrejme naozaj nemala zlé úmysly a vôbec nechcela byť neslušná. Vysypala preto z úst iba jej rodné číslo. Ale prečo vlastne chcela ten čas skrátiť? Naozaj si myslela, že je pre mňa najdôležitejšie nahádzať jej lieky na táru, vypýtať si od nej peniaze a bleskovo spraviť to isté s nasledujúcim čakajúcim?

„Celaskon.“ – zaznelo z úst inej mojej pacientky pristúpivšej k môjmu okienku. Dal som jej ho na táru. Keď ho dostala, povedala ešte: „paralen!“ , ktorý som jej opäť dal. Po vygenerovaní ceny na pokladni pani zaplatila a bez slova odišla. Nenašla čas na pozdrav ani na poďakovanie. Bolo snáď aj jej najúprimnejším želaním ušetriť čas, ktorý sme nevyhnutne museli pri expedícii minúť? Ale kvôli čomu vlastne? Naozaj bolo treba vytesniť slová slušnosti a ľudskosť z našej komunikácie? Táto pani ušetrila čas aj na vyhlásení, že vlastne nemala čas. Čas pre seba? Pre mňa? Obyčajné slová ako: dobrý deň! ďakujem! prosím si…. mohli by ste mi…..jednoducho vynechala!

Vravíme si, že nie je nič dôležitejšie v našich životoch ako čas sám. Že netreba venovať druhým zopár sekúnd z tohoto nášho času, keď ho vlastne nemáme. Preto ho šetríme dôsledne a všade! Zvykli sme si na to a každý to akceptuje. Čas je drahocenný. No skutočne ho nemáme?

Lekáreň = zdravotnícke zariadenie?

26.05.2022

Život prináša situácie, ktoré vás prinútia sa zamylieť. Tak napríklad posledné nariadenie vlády ohľadne nosenia rúšok. Platí aj pre lekárne, no máloktorý pacient vstupujúci do lekárne si uvedomí, že lekáreň spadá do kategórie zdravotníckeho zariadenia. Veď ako by aj mohli? Prvý týždeň po zmene opatrení sme s návštevníkmi lekárne bojovali. Naše laborantky [...]

Muž v karanténe

11.12.2021

Pracujem v lekárni v supermarkete. Je to veľmi rušné miesto. Aby sa sem ľudia dostali, musia prejsť až na koniec uličky. Lekáreň je vhodne umiestnená pred pokladňami, ktorými prejdú všetci. Ľudia milujú supermarkety! Vidia okolo seba hojnosť. A tak prídu nakupovať hlavne v deň v týždni, kedy je na svete nová ponuka predajne. Prídu k nám tak, ako tento muž. Prešiel [...]

COVID príbeh

05.01.2021

Bol jeden dom a bývali v ňom traja ľudia – osamelá stará pani a manželský pár. Všetci mali okolo 80 rokov. Za starou pani pravidelne chodili jej dve vnučky. Nosili jej lieky a jedlo, urobili, čo potrebovala. Manželský pár si tiež nežil zle. Syn, ktorý býval neďaleko, k nim tiež chodil pravidelne a pomáhal im s tým, čo potrebovali. Jedného dňa sa všetko zmenilo. [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Syrskyj: Rusi vypália šesťkrát viac munície. V Charkove sme mohli dosiahnuť viac

29.03.2024 14:16, aktualizované: 15:55

Ukrajinské obranné sily pozdĺž celej rozsiahlej frontovej línie podľa neho majú len minimum zbraní a munície.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

augmentin

Zachráňme si farmaceuta Blog.Pravda.sk stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 28220x
Priemerná čítanosť článkov: 3136x

Autor blogu