Založ si blog

COVID príbeh

Bol jeden dom a bývali v ňom traja ľudia – osamelá stará pani a manželský pár. Všetci mali okolo 80 rokov. Za starou pani pravidelne chodili jej dve vnučky. Nosili jej lieky a jedlo, urobili, čo potrebovala. Manželský pár si tiež nežil zle. Syn, ktorý býval neďaleko, k nim tiež chodil pravidelne a pomáhal im s tým, čo potrebovali. Jedného dňa sa všetko zmenilo. Vnučky starej pani dostali vírus čo sa volá Covid. Stále však chodili do domu „pomáhať“ starej pani. Mali iba mierny priebeh, podobne ako pri chrípke. Keď sa vystrábili z najhoršieho, tak prišli. Vírus však priniesli do domu so sebou.

Títo obyvatelia nemenovaného rodinného domu žili v izolácii. Stretávali sa iba s ľudmi, ktorí sa o nich starali – s vnučkami starej pani a so synom manželov. Stará pani dostala covid ako prvá a vystrábila sa. Z manželského páru prvý chytil infekciu starý pán. Bolo to s ním zlé, nevládal prejsť do druhej miestnosti. Starala sa o neho jeho manželka. Syn bol bezmocný. Počas infekcie nevstúpil dnu do domu lebo si plne uvedomoval, že môže infekciu dostať, priniesť k sebe domov a nakaziť tak svoje dieťa a svoju manželku. No stále im pomáhal. Nosil im za dvere jedlo a lieky každý deň. Ked bolo treba, dal odviezť otca do nemocnice. A ten sa tam vystrábil. Po mesiaci už vedel vstať z postele a ísť sám do kúpelne.

V dome však bývala ešte posledná obyvateľka – jeho manželka. Aj tá dostala vírus. Spočiatku s ním bojovala doma sama, no stav sa jej zhoršoval. Po týždni ju syn dal odviezť do nemocnice lebo začala mať väčšie problémy s dýchaním. V nemocnnici bola na svoj boj sama lebo návštevy neboli povolené. Syn bol bezmocný no dúfal v zlepšenie. Bojovala a včera svoj boj prehrala. Bola taká slabá, že nevládala zdvihnúť telefón. Dnes jej zvonili kostolné zvony. Rozlúčka bude s minimálnym počtom ľudí a bez karu. Rodina sa na ňom nestretne.

Zaujal ma príspevok do debaty o cholere a o tom, že pri dezinfikovaní studní si ľudia mysleli, že ich chceli otráviť. To bolo pre asi 200 rokmi – http://madari.sk/magazin/historiasucasnost/cholerova-epidemia-v-uhorsku-si-vyziadala-1-milion-obeti. V rokoch 1918-1919 sme v Európe mali poslednú pandémiu španielskej chrípky počas ktorej zomrelo 2,64 miliónov ľudí. Dnes máme vírus Covid. Infekcie sa menia, niektorí ľudia sa však nezmenia nikdy.

Lekáreň = zdravotnícke zariadenie?

26.05.2022

Život prináša situácie, ktoré vás prinútia sa zamylieť. Tak napríklad posledné nariadenie vlády ohľadne nosenia rúšok. Platí aj pre lekárne, no máloktorý pacient vstupujúci do lekárne si uvedomí, že lekáreň spadá do kategórie zdravotníckeho zariadenia. Veď ako by aj mohli? Prvý týždeň po zmene opatrení sme s návštevníkmi lekárne bojovali. Naše laborantky [...]

Muž v karanténe

11.12.2021

Pracujem v lekárni v supermarkete. Je to veľmi rušné miesto. Aby sa sem ľudia dostali, musia prejsť až na koniec uličky. Lekáreň je vhodne umiestnená pred pokladňami, ktorými prejdú všetci. Ľudia milujú supermarkety! Vidia okolo seba hojnosť. A tak prídu nakupovať hlavne v deň v týždni, kedy je na svete nová ponuka predajne. Prídu k nám tak, ako tento muž. Prešiel [...]

Nemám čas!

20.05.2021

„9458127531!“ vypadlo z úst pacientky keď pristúpila k môjmu okienku. Najskôr ma to zarazilo. Potom som na okamih porozmýšľal nad úmyslom tejto pani. Zrejme chcela ušetriť môj čas na okamihu,v ktorom ju môžem pozdraviť a opýtať sa jej, čo si želá. Zrejme naozaj nemala zlé úmysly a vôbec nechcela byť neslušná. Vysypala preto z úst iba jej rodné číslo. Ale [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

augmentin

Zachráňme si farmaceuta Blog.Pravda.sk stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 28670x
Priemerná čítanosť článkov: 3186x

Autor blogu